Mladina

Naše bogastvo in ponos.

mladina2

"Prvi gasilski dan 2023"

Mladina PGD Sežana vabi vse zainteresirane otroke med 6. in 16. letom starosti, da se nam pridružite pri prvih vajah mladine v petek, 20. oktobra 2021, ob 17 uri.


Kratek opis srečanja

Na prvo srečanje mladine ste vabljeni tako mladina, kot starši. Na srečanju bo mladina spoznala kako potekajo vaje gasilske mladine in se že preizkusila v nekaterih gasilskih veščinah.

Starši pa boste ob kratki čajanki prejeli potrebne informacije o potekih in trajanju srečanj, prejeli boste tudi okvirni terminski načrt srečanj ter vse ostale odgovore na vprašanja.

Društvena mladina

Mladina je v našem društvu nepogrešljiv člen že vrsto let. Iz nje je zrastlo že veliko nekdanjih in sedanjih operativnih članic in članov. Mladino sestavlja skupno okrog 40 pionirjev in mladincev, od tega je 22 pionirk in pionirjev in 20 mladink in mladincev. Da pa delo in vaje potekajo nemoteno za njih skrbi 12 mentorjev, ki se redno izobražujejo in znanje ter veščine z veseljem prenašajo na naše varovance.

mladina2

Delo z mladino

Vaje potekajo vsako drugo soboto od oktobra do junija in trajajo približno 1 uro. Na vajah spoznavamo osnovne gasilske tematike in tehnike, kot so: oprema gasilca, gasilska vozila in orodja, vozli in navezava orodij, osnove orientacije, cevi, postavitev cevovoda in trodelnega napada, izolirni dihalni aparate, preiskovanje prostora ipd.

Tekmovanja

Vsakoletno se udeležujemo tudi gasilskih tekmovanj in srečanj mladine, na katerih se lahko družimo in tekmujemo z ostalimi vrstniki.

V zadnjih letih so se redne vaje in trud obrestovali, saj mladina PGD Sežana redno dosega odlične rezultate na vseh nivojih, kar nam predstavlja posebno zadovoljstvo in nam dokazuje, da se je trud dela z mladimi obrestoval.

Kako se nam pridružiš?

Če te gasilci zanimajo in bi se rad preizkusil v veščinah gasilca, nas pridi pogledat na ene izmed vaj, ali pocukaj sošolca, ki je že gasilec, da ti pove kako je. Če ti bo všeč te na spodjem gumbu čaka pristopna izjava, ki jo izpolniš skupaj z starši in jo prineseš k nam na vaje.

Mentorje lahko kontaktiraš na telefon +386 (0)41 811 934 in na e-pošto mladina@pgdsezana.si