Kako nam lahko pomagate?

Zahvaljujemo se vam za vsakršen prispevek.

V kolikor bi radi pomagali našemu društvu, lahko to storite takoj, ne da bi vas to kakorkoli »udarilo po žepu«.


Zakon o dohodnini namreč omogoča vsem davkoplačevalcem, da do 1 odstotka od odmerjene dohodnine odtegnemo državi in jih namenimo društvu, politični stranki, organizaciji, skupnosti ali sindikatu, za katerega mislimo, da opravlja humano, za skupnost in posameznika koristno delo. S podpisom Zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije, finančno ne izgubite ničesar, namenite nam le del, ki ga drugače dobi država

Donirana sredstva bodo porabljena za opremo naših gasilcev, izobraževanja, preventivno dejavnost in ostale aktivnosti. Podpre nas lahko vsak vsak davčni zavezanec, ki želi na tak način pomagati PGD Sežana, zato vas prosimo, da o tej možnosti donacije seznanite tudi vaše sorodnike in prijatelje, ki bi bili pripravljeni nameniti našemu društvu ta del dohodnine.


1% dohodnine nam lahko donirate na 2 načina:

1) Preko spletnega obrazca:
Na povezavi enostavno izpolnite zahtevane podatke na obrazcu (bodite pozorni, da pod rubriko komu želite nameniti dohodnino vnesete PGD Sežana), vnesite potrditveno kodo, ki vam bo poslana preko SMS na telefon ter na koncu še podpišite. Postopek vam vzame minuto ali dve pri čemer ne potrebujete digitalnega potrdila, obrazca pa ni potrebno natisniti in poslati, kot je bilo to zahtevano v preteklosti.

2) preko sistema Edavki (če imate digitalni certifikat), ki je dostopen tukaj.

3) Preko pisnega obrazca, ki ga lahko prenesete TUKAJ. Obrazec izpolnete s svojimi podatki in ga podpisanega pošljete na naslov vašega davčnega urada (za prebivalce Krasa - Koper).

Podatki za izpolnitev obrazca:
Ime oz. naziv upravičenca:
 PGD Sežana
Davčna številka upravičenca:
 41102495
Odstotek:
 1%


Za vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo!


V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 117/06, 10/08, 78/08) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1% že vplačane dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.